+1 800 245 39 25

RECEPTURY

Ornament_1

PYSZNE BRIOSZKI

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mieszanka Waldkorn® Pradawne Zboża C&B 1000 g

Cukier 60 g

Drożdże 100 g

Jajka 300 g

Margaryna 200 g

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki wyrabiać początkowo przez 3 minuty na niskich obrotach, a następnie przez ok. 12 minut na średnich obrotach, aż ciasto się odklei.

  2. Pozostawić do wyrośnięcia przez 30 minut.

  3. Podzielić ciasto na części ważące po 300 g, uformować kulki (nie uciskając ich zbytnio), pozostawić na 10 minut.

  4. Uformować podłużną bułkę, włożyć do formy.

  5. Garowanie – około 90 minut, w temperaturze 28ºC.

  6. Pozostawić do zarumienienia, a następnie naciąć.

  7. Opcjonalnie można udekorować bułkę cukrem trzcinowym.

  8. Wypiekać w piecu o temperaturze 190ºC, przez około 30 minut.